Bamse tidning finns äntligen på resande romani.


BAMSES Må bra-tidning är en specialtidning som används framgångsrikt som stöd i samtal om hälsa med barn i åldern 4-6 år och deras vårdnadshavare.


Budskapen är hälsofrämjande. Det handlar om att man ska röra på sig, äta mycket frukt och grönt, använda vatten som törstsläckare, sitta lagom mycket tid vid skärmar, ha goda sömnvanor och se till att umgås med varandra. Innehållet bygger på budskap som tagits fram i tidigare arbeten kring hälsofrämjande insatser för livsstilsrelaterad hälsa bland barn.

Tidningen innehåller två tecknade serier. ”Skärmfria veckan” som förklarar att Bamses barn och deras skolkompisar mår bättre om de inte bara sitter inne och tittar på tv och ”Utflyktsdagen” som pekar på att det är viktigt för Mini-Hopp och de andra på förskolan att äta sunt för att orka med. Dessutom finns det faktasidor om sömn, tandhälsa och lektips i tidningen.

Nu på resande romani Tidningen fanns tidigare översatt till engelska, persiska, arabiska, somaliska, nordsamiska, sydsamiska, lulesamiska, romani arli, romani kalderash, romani lovari, svensk romani, finska, meänkieli, jiddisch, polska och turkiska. Men nu äntligen finns den även översatt till resande romani.


Om du vill beställa tidningen så klicka Här

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square