Barn av den bortglömda rasen, förintelsen i Sverige


Den 27/1 2019 på förintelsens minnesdag, anordnade svenska kyrkan en högmässa om och för romanofolket resande.

Budkavlen, som är en del av svenska kyrkans ursäkt till resandefolket, har nu vandrat vidare.

Budkavlen är en ursäkt från Svenska kyrkan till romanofolket resande för vad som skett historisk vad det gäller de övergrepp och kränkningar man ägnat sig åt i århundraden.

Eleonor Frankemo och prästen Jenny Lindhe Johannesson mässade tillsammans och budkavle bönen upplästes på både Svenska och romani. Efter det överlämnades kavlen till Malmö stift där den nu skall vara en tid framöver.

Efter högmässan visades föreställningen, Barn av den bortglömda rasen, förintelsen i Sverige. Föreställningen var också den mycket gripande, även skärmutställningen, Vi får aldrig glömma vår historia var på plats.

Det blev en mycket fin dag där kyrkan öppet bad om ursäkt än en gång till resandefolket och där fokus lades på att ALLA är välkomna i Svenska kyrkan och att ALLA har samma värde, där kärlek skall vara en brinnande fackla för en lyckad framtid tillsammans.

Föreningen Romanofolket Resande Östergötland önskar nu Malmö stift lycka till i ett fortsatt arbete med budkavlen och tackar Linköpings stift för ett mycket fint samarbete.


Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square